Vrnjačka Banja bezbedno mesto za odmor

Vesti u Vrnjačkoj Banji - Vrnjačka Banja bezbedno mesto za odmor
Opis vesti

U hotelu „Fontana“ 23. jula 2020. godine, održan je sastanak opštinskog rukovodstva i vrnjačkih hotelijera, nakon informacija koje su se pojavile u medijima, gde je Vrnjačka Banja prredstavljena kao rizično okruženje. Tom prilikom, zaključeno je da se u Vrnjačkoj Banji striktno sprovode bezbedonosne mere u cilju zaštite kako domaćeg stanovništva, tako i gostiju koji borave u Vrnjačkoj Banji.

Prema rečima Miomira Mihajlovića, predsednika Radne grupe poslovne zajednice hotelijera Vrnjačke Banje, do sada nije zabeležen nijedan slučaj inficiranja gostiju koji su boravili u Vrnjačkoj Banji, te je neistinito prikazivanje bezbednosne situacije u Vrnjačkoj Banji, kao potencijalnog žarišta, jer brojke pokazuju da Vrnjačka Banja ima najmanji broj zaraženih u Raškom okrugu.

Mihajlović dodaje da su Opštinske inspekcijske službe neprekidno na terenu, da kontrolišu poštovanje mera i sankcionišu objekte u kojima se ne poštuju mere, tako da je rizik zaraze sveden na minimum.

Vrnjački hotelijeri apeluju da se iznose ocene na osnovu istinitih brojki i činjenica, kako se ne bi ugrozila i tako slaba turistička sezona u najposećenijoj turističoj destinaciji.