Festival filmskog scenarija - od 13. do 17. 08.2018.god.

Vesti u Vrnjačkoj Banji - Festival filmskog scenarija - od 13. do 17. 08.2018.god.
Opis vesti

Ove godine ćeVrnjačka Banja 42. put biti domaćin Festivala filmskog scenarija, i to u periodu od 13. do 17. avgusta. Kao i prethodnih godina, festival će i ove godine osim projekcije filmova ponuditi i mnoštvo srodnog sadržaja.
Sada već tradicionalno, tokom trajanja festivala održaće se škola dramaturgije „Slobodan Stojanović“, a prvog festivalskog dana, nakon ceremonije otvaranja biće održan koncert grupe „Kolja i grobovlasnici“. Tokom festivala u konferencijskoj sali hotela Fontana održaće se stručni simpozijum na temu „TV film na filmskim festivalima“. U istom periodu u biblioteci „Doktor Dušan Radić“ biće priređene promocije dve knjige: Kritičkog vodiča kroz srpski film 2000-2017 , Đorđa Bajića, Zorana Jankovića i Ivana Velisavljevića, u izdanju Filmskog centra Srbije (14. avgusta, s početkom u 19 časova) i Više od istine – Kadijević o Kadijeviću Dejana Ognjanovića, u izdanju kuće Orfelin (16. avgusta, s početkom u 19 časova).
Festival će i ove godine imati šta da ponudi kada je u pitanju festivalsko takmičenje, biće predstavljena brojna filmska ostvarenja, a Vi se uverite zašto je baš Vrnjačka Banja pravo mesto za odmor i uživanje u dobrom filmu.