150 godina turizma u Vrnjačkoj Banji

Vesti u Vrnjačkoj Banji - 150 godina turizma u Vrnjačkoj Banji
Opis vesti

Vrnjačka Banja je od davnina poznata kao oaza lekovitih voda. Po nalogu kneza Miloša Obrenovića još 1835. godine su urađene analize kojima je potvrđena lekovitost vrnjačkih izvora, da bi 1868. godine, na inicijativu okružnog načelnika Pavla Mutavdžića, osnovano „Fundatorsko društvo kiselo-vruće vode“ čime započinje organizovano bavljenje turizmom u Vrnjačkoj Banji.
Protekao je vek i po, a Vrnjačka Banja iz godine u godinu čini sve ne bi li privukla što više turista. U godini obeležavanja jubileja Turistička organizacija u saradnji sa članovima izvršne vlasti grada pripremili su plan od 150 dana događaja u Vrnjačkoj Banji, kako bi se na simboličan način obeležio svojevrstan jubilej. Pored već tradicionalnih manifestacija Vrnjačkog karnevala i Love festa biće tu pregršt drugih, značajnih kulturnih, sportski i drugih dešavanja, a sve sa ciljem da se privuče što veći broj gostiju koji će imati priliku da dodatno upotpune vreme provedeno u srpskoj Modeni.
Danas, sa svojih sedam mineralnih izvora i lepotama koje je krase spada u red najlepših i najposećenijih banja Srbije. Ovo banjsko lečilište osim lečenja pruža i mnoge druge mogućnosti, kako za rekreaciju, tako i za odmor od svakodnevice. Osetite duh Vrnjačke Banje i budite deo jubileja koji će se pamtiti i iz kog će Vrnjačka Banja izaći još lepša i blistavija.