Letnja pozornica Danilo Bata Stojković

Vrnjačka Banja - Letnja pozornica Danilo Bata Stojković
Opis

Amfiteatar u Vrnjačkoj Banji, popularna letnja pozornica, smešten je na crkvenom brdu, ispod Hrama rođenja Presvete Bogorodica, a neposredno iznad Trga kulture. Gradnja koja je započeta 1986. godine konačno je završena 1988. kada pozornica i počinje da se koristi i to od 14. jula, na dan Vrnjačke Banje.
Ovo kultno zdanje mesto je održavanja mnogih kulturnih manifestacija. Ono po čemu je svakako prepoznatljiv amfiteatar jeste Festival filmskog scenarija koji ima najdužu tradiciju održavanja na letnjoj pozornici. Amfiteatar je bio i mesto održavanja brojnih koncerata, pozorišnih predstava, revija i dr. Od 2010. godine letnja pozornica u Vrnjačkoj Banji sa ponosom nosi ime doajena našeg glumišta, Danila Bate Stojkovića.
Kako je zub vremena uticao i na ovo kulturno zdanje, krenulo se sa renoviranjem koje je u velikoj meri završeno ove godine kada su i zamenjena sva sedišta u amfiteatru. Vrnjčani oduvek mnogo polažu na kulturu i upravo je letnja pozornica mesto koje godinama unazad privlači mnoštvo posetilaca, kako iz okoline Vrnjačke Banje tako i šire, pa smo ponosni što od ove godine mozete uživati u novom ruhu pozornice koja čuva svoju istoriju i daje poseban šarm Vrnjačkoj Banji.


Letnja pozornica Danilo Bata Stojković na mapi Vrnjačke Banje


Mapa Vrnjačke Banje