Japanski vrt

Vrnjačka Banja - Japanski vrt
Opis

Duh Japana u srcu Vrnjačke Banje, ovako možemo nazvati vrt smešten u nastavku centralnog banjskog parka, a uređen po japanskom konceptu. Otvoren je 2011. i ovo nije prvi vrt uređen po ovom principu, postoji jedan u Beogradu, ali sa površinom od oko 30 ari vrnjački vrt je veći, a time što je smešten u velikom parkovskom kompleksu dobija dodatno na svojoj jedinstvenosti.
Zamišljen kao spoj žive i nežive prirode i njihovih elemenata koji se dopunjuju, vrt demonstritra maksimalno iskorišćenje prostora uz minimalno narušavanje prirodnog okruženja. Mesto koje odiše spokojom dok šetate uskom popločanom stazom koja vas vodi do malog jezerceta u koji se voda sliva iz kaskadnih vodopada. Opijeni ovim predivnim prizorom mozete preći preko drvenog mostića i odmoriti u čajnoj kućici. Sa prvim mrakom ovo mesto nastavlja da živi zahvaljujući svetiljkama koje vrtu daju posebnu čar.
Osim toga što ima za cilj zbližavanje dve kulture, japanski vrt u Vrnjačkoj Banji je mesto koje će vas dodatno opustiti od svakodnevnog stresa i napora i svojom specifičnim okruženjem uneti mir u dušu svakog posetioca ovog čarobnog mesta.


Japanski vrt na mapi Vrnjačke Banje


Mapa Vrnjačke Banje