Hala sportova Vlade Divac

Vrnjačka Banja - Hala sportova Vlade Divac
Opis

Vrnjačka Banja je od 2008. godine postala bogatija za savremenu sportsku halu koja je izgrađena sa ciljem upotpunjavanja turističke i sportske ponude ovog kraja. Takođe, izgradjom ove hale Vrnjačka Banja je otvorila jedno novo poglavlje u svojoj turističkoj ponudi, a to je sportski turizam. Ovo, po mnogome jedinstveno zdanje ovog dela Srbije, od 2009. godine nosi ime našeg proslavljenog košarkaša, Vlade Divac. Sporstka hala je pravi multifunkcionalni objekat i pogodna je za organizovanje sportskih manifestacija: utakmica, priprema, kampova i treninga, a pored toga moguće je prilagoditi je različitim kulturno-zabavnim događajima.
Objekat se sastoji iz velike sale površine 1400 m² kapaciteta 1300 sedećih mesta. Pored velike hale, tu su: mala sala za borilačke sportove, teretane, ambulante, četiri velike i četiri male svlačionice, kao i svlačionica za sudije i delegate. Sportska hala je u potpunosti opremljena profesionalnom sportskom opremom uključujući i „Donic“ stonotenisku opremu.
Hala Vlade Divac bila je domaćin različitim sportskim i kulturno-umetničkim manifestacijama od kojih su mnogo bile i medijski propraćene. Dobra opremljenost i uslovi koje pruža objekat, kao i činjenica da se nalazi u turističkom centru Srbije odlična su preporuka za organizaciju mnoštva dešavanja. Hala poseduje i bife za osvežavanje posetilaca kao i muzej posvećen čoveku čije ime nosi.


Hala sportova Vlade Divac na mapi Vrnjačke Banje


Mapa Vrnjačke Banje