Etno selo Rakezeći

Etno sela u Vrnjačkoj Banji - Etno selo Rakezeći


Opis smeštaja

Etno selo "Rakezići" se nalazi u selu Brezovica, smešteno na desnoj obali Zapadne Morave na brežuljkastim padinama šumovite planine Goč. Udaljeno je 12 km od Trstenika i isto toliko od Vrnjačke Banje. Selo je zapravo na tromeđi između tri opštine: Trstenika, Vrnjačke Banje i Alaksandrovca.
Etno selo "Rakezići" utkano je u prelepu prirodu brežuljkastog reljefa, čije dvorište krase tri breze kao čuvari prošlih vremena. Preuređeno dvorište porodice Rakezić koje se prostire na 5 hektara idilične, živopisne prirode. U svom sastavu etno selo sadrži: restoran, kuću za odmor i prenoćište, muzej i autentične brvnare stare više od sto godina.
Raspolažemo sa ukupno osam ležajeva, od toga dve dvokrevetne sobe i dve sobe sa francuskim krevetima. Svaka sadrži: tv, klimu, grejanje i kupatilo.
Etno restoran "Rakezići" u svom prijatnom prostoru, opremljenom u etno stilu nudi razne srpske specijalitete: kačamak, proju, domaće pogače i pite, kajmak, domaći sir, suvo meso, kavurmu, čvarke, tradicionalna kuvana jela, kao i jela sa rošilja. I naravno domaće rakije i vina.

Objekti u blizini

Etno selo "Rakezići" se nalazi u centralnom delu Srbije, 12 km jugozapadno od Trstenika, a isto toliko od Vrnjačke Banje, 215 km od Beograda, a od Novog Sada 297 km. Selo je udaljeno 8 km od magistralnog puta Pojate - Kraljevo i sa njega se treba uključiti levo ako idete iz pravca Kruševca, odnosno desno iz pravca Kraljeva.


 • Parking
 • Restoran

 • Telefon

  064 36 83 395

     POZOVITE

 • Website

  www.etno-selo.rs

 • Adresa

  Brezovica bb

  na 12000 m od centra

  Naselje

 • Latituda i longituda

  43° 34' 7.874'' N & 20° 58' 24.323'' E

 • Cena smeštaja

  1000 din po osobi


Lokacija etno sela u Vrnjačkoj Banji