Centar Medicinske estetike Merkur

Kozmetički saloni u Vrnjačkoj Banji - Centar Medicinske estetike Merkur
Opis kozmetičkih salona

Svetska oprema, medicina i priroda u svrhu lepote

Centar medicinske estetike “Marijana” predstavlja kombinaciju medicine, fizičke aktivnosti, relaksacije i estetike, a namenjen je svima koji žele da ostvare estetske ciljeve, da izgube kilograme, preoblikuju telo i i obrišu znakove starenja antiaging tretmanima. Savremeni aparati kao što su: Zerona zeleni laser, kavitacija, radio talasi, limfna drenaža u kombinaciji sa tertmanima mineralnom vodom I stručnim nadzorom lekara ostvaruju vrhunske rezultate.

* Zerona zeleni laser
* Kavitacija
* Radio – talasi
* Limfna drenaža


Tretmani jedinstvenim lekovitim mineralnim blatom

Peloid centar “Limus Romanus” je mesto gde kvalifikovani terapeuti koriste najnovije terapijske i spa tehnike u tretmanima lekovitim blatom – peloidom. Mineralno blato je jedinstveno jer se pravi na bazi lekovite mineralne vode i koristi se u terapijske i estetske svrhe. Bazen sa termomineralnom vodom I Vichy tuš u kombinaciji sa tretmanima blatom obezbeđuju vrhunsku negu i opuštanje.

* Pakovanje peloidom
* Parcijalno pakovanje
* Velvet krevet
* Vichy tuš


Tradicionalni tretmani mineralnom vodom

U Balneo centru Merkurovog spa centra “Rimski izvor” vrše se tretmani koji su nekada bili rezervisani samo za kraljevsku porodicu: pijenje, inhaliranje, kupanje, klizme i vaginalno orošavanje. Stari Egipćani su još pre 4.000 godina imali običaj da se opuštaju u toploj kupki, a mnogi je i danas vole. “Tokom kupanja raste telesna temperatura i poboljšava se protok krvi, što može da snizi krvni pritisak, kontroliše šećer u krvi i smanji upalu”, piše The Guardian.

Istraživači sa Univerziteta Koventri sproveli su studiju i došli do otkrića da topla kupka ima slične zdravstvene prednosti kao i aerobne vežbe. Autor studije Čarls Džejms Stjuard preporučuje sedenje u kadi punoj vode do ramena u trajanju do sat vremena, s tim da temperatura vode ne bi trebala da prelaziti 40 stepeni Celzijusa. Banjska topla voda je na temperaturi ljudskog tela, 36.2 stepena.

Boravak u toploj kupki ima i antidepresivni efekat. Takođe se pokazalo da može da smanji i rizik od demencije.


Usluge

Svetska oprema, medicina i priroda u svrhu lepote Tretmani jedinstvenim lekovitim mineralnim blatom Tradicionalni tretmani mineralnom vodom


Objekti u blizini

Strogi centar Vrnjačke BanjeKontaktirajte nas


Lokacija na mapi Vrnjačke Banje


Mapa Vrnjačke Banje Pregled liste kozmetičkih salona