Vrnjački bioskop

Vrnjačka Banja - Vrnjački bioskop
Opis

Jedno turističko mesto svakako dobija jednu posebnu dimenziju kada u svojoj ponudi, kako turistima, tako i meštanima, može da ponudi bioskopske projekcije. Vrnjački bioskop kao deo Kulturnog centra Vrnjačke Banje sastavni je deo mnogih kulturnih manifestacija, među kojima svakako možemo da izdvojimo Festivala filmskog scenarija kada se u bioskopskoj sali daju projekcije značajne za festival.
Vrnjački bioskop se nalazi na vrnjačkoj promenadi u Vili „Evropa“ koja je jedna od prvih banjskih objekata sagrađena u apsolutnom skladu sa građevinskim zakonima vremena u kom je nastala. Kao i nekada, tako i danas, bioskop predstavlja svojevrsni prozor u svet donoseći u Vrnjačku Banju duh svetske kinematografije. Ako ste ljubitelj pokretnih slika, nećete ostati uskrećeni za aktuelne svetske naslove, a ono što moramo da napomenemo jeste poseban program za najmlađe gde mališani mogu uživati u najnovijim naslovima iz sveta animiranog i crtanog filma.
Kada govorimo o bioskopu, ne možemo a da ne pomenemo i 5D bioskop koji pruža nesvakidašnje iskustvo uživanja u specijalnim efektima. Ovaj bioskop je smešten u blizini biblioteke, poseduje 9 mesta i zaista je nešto što vredi doživeti.
Ukoliko posetite Vrnjačku Banju, možete biti uvereni da osim u prirodi i u lekovitoj banjskoj vodi možete uživati u najnovijim svetskim filmskim naslovima i tako ostati u centru zbivanja, iako ste zapravo daleko od gužve.

Festivala filmskog scenarija


Vrnjački bioskop na mapi Vrnjačke Banje


Mapa Vrnjačke Banje