Sportsko - rekreativni centar Raj

Vrnjačka Banja - Sportsko - rekreativni centar Raj
Opis

Još davnih šezdesetih godina prošlog veka, tereni na Raju, koji su ime dobili po istoimenom brdu na kome se nalaze, bili su poznati po atletskim manifestacijama koje su se održavale na njima. Od tada se neprestano radilo na proširenju i preuređenju sportskih terena, koji su današnji izgled dobili 1984. godine – izgrađena su tri travnata fudbalska terena, pri čemu jedan poseduje atletsku stazu, izgrađene su tribine, kao i dve svlačionice sa pomoćnim prostorijama. Naknadno je u sklopu terenskog kompleksa izgrađen i teren za odbojku na pesku.
Jedan od najstarijih sportskih klubova Vrnjačke Banje – FK Goč, utakmice i treninge ima upravo na ovim terenima. Najveći srpski klubovi, Crvena zvezda i Partizan, kao i mnogi drugi, gostovali su na Raju, a svoje pripreme su između ostalih tu obavljale reprezentacije Jugoslavije i Kameruna.
Ulaganje u infrastrukturu i smeštaj, kao i sam razvoj Vrnjačke Banje i njeno orjentisanje na sportski turizam upravo u prvi plan stavljaju i Sportski centar Raj, koji može da ponudi kvalitetne uslove za održavanje treninga, priprema, kao i drugih sportskih manifestacija, prvenstveno za atletičare i fudbalere. Naravno, i rekreativci mogu da se opuste i iskoriste atletsku stazu za trening i održavanje kondicije. Svakako sam pomen Vrnjačke Banje, srpske kraljice turizma dovoljan je poziv za sve da je posete, a poseban poziv za sportiste koji će imati mogućnost da treniraju u banjskoj oazi Srbije.


Sportsko - rekreativni centar Raj na mapi Vrnjačke Banje


Mapa Vrnjačke Banje