Olimpijski bazen u Vrnjačkoj Banji

Vrnjačka Banja - Olimpijski bazen u Vrnjačkoj Banji
Opis

Davne 1960. godine turistička ponuda Vrnjačke Banje je postala bogatija izgradnjom otvorenog bazena. Od tada, pa do danas, Olimpijski bazen je jedno od omiljenih mesta za odmor i osveženje kako vrnjčana, tako i brojnih posetilaca Vrnjačke Banje. Ovo mesto za beg od letnjih vrućina smešteno je na 1,5km od samog centra grada, ali pošto Vas banjsko šetalište vodi do bazena kroz vrnjački park, ovaj put deluje u mnogome kraće. Iako se dimenzije bazena nisu menjale, pored velikog, izgrađen je mali, dečiji bazen za najmlađe posetioce Vrnjačke Banje. Posetiocima je na raspolaganju i kafić u sklopu bazena gde se možete osvežiti, ali i kupiti nešto za jelo.
Osim za beg od vrućine, Olimpijski bazen je i mesto za održavanje različitih manifestacija, kulturnih i sportakih, čemu u mnogome doprinose i tribine na bazenu. Jedna os najznačajnijih manifestacija jeste održavanje Igara bez granica početkom devedesetih godina.
Miris borove šume u neposrednoj blizini bazena opija i pruža jedno nesvakidašnje iskustvo. Na Vama je samo da dođete i posetite po mišljenju mnogih, najlepšu banju Srbije i opustite se na Olimpijskom bazenu.


Olimpijski bazen u Vrnjačkoj Banji na mapi Vrnjačke Banje


Mapa Vrnjačke Banje