Banjsko šetalište - Vrnjačka promenada

Vrnjačka Banja - Banjsko šetalište - Vrnjačka promenada
Opis

Centralno mesto u životu Vrnjačke Banje pripada Promenadi, predivnom banjskom šetalištu koje se na jednoj strani celom dužinom proteže uz Vrnjačku reku, dok su sa druge strane smešteni kafići, restorani, prodavnice i još mnogo toga što može privući pažnju šetača. Na Promenadi se nalaze i bioskop, kao i gradska biblioteka Dr Dušan Radić ispred koje se nalazi plato koji je mesto različitih kulturnih i zabavnih manifestacija.
Središnje mesto šetališta predstavlja jedan od simbola Vrnjačke Banje, vrabac Gočko koji je nezaobilazno mesto za fotografisanje čime ćete ovekovečiti posetu ovom banjskom biseru. Duž čitavog šetališta uz reku se nadvijaju lipe koje pružaju prijatno utočište tokom vrućih dana, a samo šetalište je sa više od dvadesetak mostova povezano sa vrnjačkim parkom među kojima možemo izdvojiti Most ljubavi kao jedno od mesta koje morate posetiti ukoliko se nađete u Vrnjačkoj Banji.
Ono što olakšava snalaženje svakako su mnogobrojni putokazi koji upućuju na znamenitosti koje treba videti i posetiti poput japanskog vrta, Zamka kulture, brojnih mineralnih izvora, kao i mnogobrojnih mesta kulturnog i zabavnog karaktera. Naprosto, sve što želite naći i videti najpristupačnije je iz vrnjačkog šetališta jer je odatle naizgled sve na dohvat ruke.
Promenada vam pruža sve što je potrebno da osetite duh Vrnjčke Banje, njenu prošlost, sadašnjost i svetlu budućnost kojoj teži ovo banjsko lečilište, jedna šetnja je dovoljna da osetite njenu mistiku i lekovitost koje pruža ovo mesto.


Banjsko šetalište - Vrnjačka promenada na mapi Vrnjačke Banje


Mapa Vrnjačke Banje